Utente:Patrick Vanhoucke

Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.
Vai alla navigazione Vai alla ricerca
it-0 Questo utente non è in grado di comunicare in italiano (o lo capisce solo con notevole difficoltà).




Biografia[modifica | modifica wikitesto]

Patrick Vanhoucke1968) maakte kennis met het bibliotheekwezen toen hij in 1992 ter vervanging van zijn militaire dienst gedurende negentien maanden bij de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek-, Archief- en Documentatiewezen (VVBAD) ging werken. Op dat ogenblik was hij pas afgestudeerd als leerkracht wiskunde, biologie en scheikunde.

Na een intermezzo van bijna acht jaar als administratief beheerder van gebouwen bij de Antwerpse vastgoedfirma Immobiliën Hugo Ceusters, studeerde hij in september 2003 af als gegradueerde in het bibliotheekwezen en de documentaire informatiekunde.

Van oktober 2002 tot december 2003 werkte Patrick op de jeugdafdeling van de Openbare Bibliotheek Anderlecht. Sinds januari 2004 is hij werkzaam in de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek te Brussel waar hij tot 2007 de dienst Bibliotheektechnologie leidde en sinds 2008 coördinator is van BruNO, het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken.

Alhoewel hij een geboren Antwerpenaar is, woont Patrick sinds medio 2001 in Brussel (Laken). In zijn vrije tijd houdt hij zich o.a. bezig met genealogie en met de geschiedenis van Brussel en Laken. Hij is secretaris van de Brusselse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF) en lid van Laca, de geschied- en heemkundige kring van Laken.

Interesse personale[modifica | modifica wikitesto]

Externe link[modifica | modifica wikitesto]