Utente:Vit001

Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.
Vai alla navigazione Vai alla ricerca
Template:User Česko
Template:Nálepka levá
Template:Nálepka levá
Template:Nálepka levá
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
ru-2 Этот участник владеет русским языком на среднем уровне.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
it-2 Questo utente può contribuire con un livello intermedio in italiano.
fr-1 Cet utilisateur dispose de connaissances de base en français.
Template:Nálepka levá
Kontakt
Template:Nálepka levá

Salve a tutti, Mi chiamo Vít e naqui una domenica notte di agosto del 1977 a Praga. Dal 2005 sono sposato (mogie Renáta) e ho un figliuolo Jakub (2005). Ogni tanto scrivo qualcosa su cs Wikipedia, traducco, redigo o edito.

Monarchie[modifica | modifica wikitesto]

[[Soubor:Ceske korunovacni klenoty.jpg|thumb|left|240mpx|České korunovační klenoty]] V posledních měsících u mne sílí myšlenka, že současná forma státního zřízení v Českých zemích není příliš důstojná a vyhovující. Naše státní zřízení "republika" tvrdí, že zde vládne lid. Ale není to trošku iluze? Nemám pocit, že by lidé měli nějaký větší podíl na vedení této země - je to spíš jenom "opium pro lidi".

Při sledování současné politické situace v Česku si říkám, proč by se naše země nemohla vrátit k monarchii, stejně jako třeba Švédsko, Británie, země Beneluxu, či Španělsko? I proto, že tradice silného samostatného českého státu nezačala v roce 1918, ale zhruba o osm stovek let dříve (vždyť třeba za vlády českého rodu Přemyslovců bylo české království větší než samotná Svatá říše římská.

Hlavou českého státu by podle mého názoru měl být konkrétní člověk, jenž je pro toto poslání připravován prakticky od svého narození. Tento člověk legitimním potomkem (nepřerušené linie) našich největších panovníků z rodu Přemyslovců, Lucemburků, Habsburků (příbuzensky je spojen např. se sv. Václavem, Karlem IV. a ostatními českými a římskoněmeckými panovníky). Tato osoba je uznávaným evropským politikem a diplomatem světového významu. Je dědičným korunním princem Českého království a následníkem našeho trůnu. Hovoří 14 jazyky (včetně češtiny). Jeho jméno je Ota Habsburský, avšak vzhledem k jeho vysokému věku by v úvahu připadal spíše jeho nejstarší syn Karel. Domnívám se, že by to byla skutečně reprezentativní hlava naší země.

Někomu se taková myšlenka může zdát "romantická", "zcestná", "ztřeštěná" apod., ale když se člověk blíže seznámí s tématem a zamyslí nad souvislostmi, zjistí, že je to myšlenka zcela pragmatická a z pohledu dnešní neutěšené politické situace českého státu není až tak nelogická. (Viz článek Monarchie: Argumenty pro a proti).

Toto je pouze můj názor na současnou situaci. Máte-li nějaké připomínky komentáře apod., klidně mi napište svoje mínění - budu se těšit :-). center|20px center|20px right|thumb|200mpx|Na výletě v Telči

Odkazy[modifica | modifica wikitesto]

Koruna česká (Monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska)

Moje wikipříspěvky[modifica | modifica wikitesto]