Wikipedia:Comunicato 24 ottobre 2012/ca

Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.
Vai alla navigazione Vai alla ricerca
be - bg - ca - cs - de - el - eml - en - es - eo - fr - gl - he - ia - it - ja - ko - na - nl - pms - pt - ro - roa-tara - ru - sr - zh-hans - zh-hant
Benvolgut lector,

un cop més, la independència de la Viquipèdia es veu amenaçada.

El senat italià està discutint un projecte de llei sobre la difamació (Llei #3491). Si certes esmenes, 3.204, 3.400 i, especialment, 3.207 són aprovades, llavors la Viquipèdia podrà ser obligada a modificar o esborrar part dels seus continguts simplement amb una sol·licitud per part de qui cregui que ha estat difamat o que la seva privacitat ha estat violada. Els infractors podrien ser multats amb 100 000 euros.

La Viquipèdia reconeix el dret de cada individu a salvaguardar la seva reputació, i els seus voluntaris treballen durament per garantir aquest dret; no obstant això, si aquesta proposta fos aprovada, qualsevol frase de qualsevol article de la Viquipèdia podria enfrontar-se a un esborrat obligatori, sota demanda, encara que fos certa.

Aquesta mesura minaria els principis fonamentals de la Viquipèdia; seria una limitació inacceptable de la seva independència, i una amenaça intimidatòria al treball dels seus 15 milions de voluntaris a tot el món, els quals es veurien en la necessitat d'evitar els articles sobre determinats temes o persones, "simplement per no ficar-se en problemes".

La Viquipèdia és la major obra col·lectiva de la història de la humanitat.

En els últims dotze anys, la Viquipèdia s'ha convertit en part dels hàbits diaris de milions d'internautes que busquen una bona font de coneixement, gratuïta i basada en els principis de neutralitat i llibertat d'expressió.

La Viquipèdia en italià té prop d'un milió d'articles que reben 16 milions de visites al dia, però aquesta llei podria esborrar-los tots, per sempre.

L'enciclopèdia lliure és un monument al coneixement humà, i un monument del coneixement humà. No en permetrem la seva destrucció.


Non lasciare che scompaia Discussió (en italià)