Wikipedia:Comunicato 3 luglio 2018/ca

Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.
Jump to navigation Jump to search
Asturianu  · Català  · Deutsch  · Ελληνικά  · English  · Español  · Eesti  · Français  · Gallego  · Italiano  · Lombard  · Latviešu  · Polski  · Português  · Română

Estimats lectors,

El 5 de juliol de 2018 el Parlament Europeu votarà l'aprovació o no d'una directiva sobre els drets d'autor que posa en risc l'obertura d'Internet.

En comptes de promoure una actualització de les lleis que permetin un increment de la participació ciutadana en la societat de la informació, la nova directiva amenaça la llibertat d'expressió i crea obstacles per accedir al web, afegint-hi noves barreres, filtres i restriccions. Si la proposta s'aprova amb el redactat actual, podria ser impossible compartir una notícia a xarxes socials, o trobar-la via un motor de cerca. Fins i tot la Viquipèdia estaria en risc.

La proposta ha sigut rebutjada per una carta on signen 70 persones del món de la tecnologia, entre els quals es troben el creador de la web Tim Berners-Lee[1], 169 acadèmics i professors[2], 145 organitzacions que treballen en el camps dels drets humans, la llibertat d'expressió, la recerca científica i la industria de la tecnologia [3], i per la Fundació Wikimedia, l'organització sense ànim de lucre que promou aquesta enciclopèdia [4].

Per aquesta raó, la comunitat de la Viquipèdia en italià ha decidit enfosquir totes les pàgines de l'enciclopèdia. Volem continuar oferint una enciclopèdia lliure, oberta i col·laborativa amb contingut verificable. Demanem a tots els membres del parlament europeu votar en contra l'actual redactat, i reobrir la discussió i el debat, començant per eliminar els articles 11 i 13, així com estendre la llibertat de panorama a tots els estats membres de la UE, i fomentar la protecció del domini públic.

https://meta.wikimedia.org/wiki/SaveYourInternet

Els usuaris de Viquipèdia